The Stages of Carl Jung’s Bollingen (2)


1927

Bollingen: Stage2, the Family House

 

From Mark Larson, “The Architecture of Bollingen”

The second phase, built in 1927, begins to resemble more a Family House when a two-story wing was added to the lone tower. The house now opened itself more to the lake, aligning roughly with the shoreline, thereby creating an outdoor space between the building and the lake. This addition added larger windows on the main level, a second larger entrance, and more living space. Jung “divided this addition into several areas, the foyer, the lower study, and the guestroom.” Overall, these developments suggest that Jung was now able stay at Bollingen for longer periods of time and his family could visit “without having to sleep outside in threadbare tents.” (Bair, p. 323)

Related Posts

Leave a reply